Соціальні мережі

facebook youtube viber instagram telegram tik-tok

ІСТОРІЇ МАМ

Знайомство з матусею

"Що ви вважаєте її найбільшим досягненням у цій сфері? І лишіть сором’язливість їй – хваліть!"

У моєї мами двоє прекрасних онучок. Старша Ульяна - 5 років і менша - Софійка 1 рік і 10 місяців. Спостерігаючи за відносинами бабусі та її онуків, розумієш, що тобі ще вчитись і вчитись виховувати дітей. Їм з нею цікаво! Вона з будь-якої проблеми завжди знайде вихід і цьому вчить онуків. Ігри, пісні, казки вигадуються нальоту. Кожне заняття перетворюється в якесь шоу або виставу. Вона їм дозволяє робити все. А якщо у чомусь і відмовляє, то робить так, що ніхто не ображається. Може і насварити. Та діти все розуміють, хоч і маленькі. І ніколи на неї не ображаються. Бабуся все пояснює спокійно, інколи в ігровій формі, щоб було цікавіше. Внучки з задоволенням її слухають і полюбляють проводити разом час. Для кожної з внучок вона знаходить час. Доки одна пише та вчить з нею букви, інша - поряд малює чи грається пластиліном. А які вони разом організовують концерти! Просто супер! Бабуся за музиканта, а онучки співають та пританцьовують. Дівчатка з задоволенням слухають, коли бабуся їм читає, щось цікаве розповідає. Вони разом з нею пораються в домі, допомагають на городі чи на кухні. І причому, це не примусово, а тільки з їхньої згоди. Бабуся добра, розумна, грамотна. І всьому цьому вчить і дітей. Ласкава та ніжна. Все зробить заради своїх онучок. Вона любить їх всим своїм серцем!

"Як ви вважаєте, хто або що надихає її працювати над собою?"

Якщо чесно, то це онучки. Вони для неї все! Більшого щастя не має, як бачити своїх дівчаток. Чогось вона вчиться у них, прислухається до їхніх побажань та порад. З появою онучок, бабуся вигадує різні смаколики і завжди радує ними дітей. Вона разом з ними дивиться їх мультики, аби знати кожного героя. Разом вони освоюють нові ігри. Бабуся пізнає і вчиться всьому, чим цікавляться онуки. Вона завжди мені говорить: " Тільки ставши бабусею, ти розумієш, як це любити онуків сильніше за дітей! Яке це щастя бачити їх посмішки і знати, що в них все добре!"

"Якби її дітей попросили описати її, що б вони про неї розповіли?"

Вона найкраща мама в світі!!! Її ласка та тепло, любов, турбота і затишок в домі, кожне ніжне слово будуть у наших серцях назавжди!

"Про що вона мріє? Що б хотілося подарувати їй найбільше?"

Мама завжди відповідає, що все у неї вже є і нічого більшого не треба. Найбільша їх мрія - здорові та щасливі діти і онуки поруч. Матеріальними цінностями ми знаємо, що не віддячимо їй за все те, що було у нашому житті. Головне любити її та не забувати ні її, ні тата. Адже вони наша підтримка та любов. Ціннішого за сім'ю нічого не має. А взагалі-то, хотілося б подарувати їй відпочинок. Бо все своє життя вона старалась для нас з сестрою, а тепер для онучок. Безсонні ночі, щоденна робота з плаваючими вихідними. Все це її виснажило як морально, так і фізично. І хоча вона в цьому ніколи не зізнається, все це видно в її очах.

Якщо її номінують, значить, для тебе вона вже найкраща! Але все ж - чому саме вона має отримати звання «Мама року»?

Вона і без номінації буде найкращою для мене, для всіх нас! Бабуся наших дітей заслуговує в першу чергу визнання серед онуків. Оце головне. Якщо вони будуть її любити, поважати і завжди пам'ятати, то це вже найбільша нагорода. Я з гордістю можу сказати, що вона найкраща мама в світі. І хочу щоб її онуки так само це визнавали!

Онуки - її душа!

Бабусею вона стала 5 років тому, а в 2019 р. з'явилася ще одна онучка. З тих пір світ моєї мами перевернувся. Мені інколи здається, що я так не люблю свою донечку, як її любить бабуся. Бо бабусина любов особлива. Бабуся знову розцвіла як квітка. Все тепло, любов і увага прикуті до її дівчаток. Коли ми всі приїжджаємо в гості, то все навкруг цвіте і пахне, бо як каже бабуся:" Приїхали мої квіточки, мої маленькі метелики". Вона весь час з дітками, зранку і до вечора. Приходить втомлена з роботи, завжди приділить увагу кожній. Навіть коли дітки сплять в обід, вона на відпочиває. Вона крутиться на кухні, щось готує, аби потім після сну здивувати малечу. І почути від подяку. Вона завжди поруч. З народження малих, вона завжди допомогла. Причому, ніколи не вчила як треба виховувати. А просто подавала приклад. Кожен день по декілька разів вона зателефонує аби почути хоч голосу онучки, сміх її чи плач. Бабуся завжди переживає за їх здоров'я і ночами не спить, коли малеча хворіє. Вона порадить щось, підкаже. Бабуся завжди приїжджає з гостинцями та подарунками. Вона на все здатна та готова заради внучок. Вони її душа, вони її найбільше щастя. За їх відносинами просто хочеться спостерігати. І можливо, для когось вона просто незнайома жінка, для інших - добра знайома чи привітна сусідка. А для нас вона найкраща в світі мама та бабуся. Бабуся з великої букви!!!

Більше