Соціальні мережі

facebook youtube viber instagram telegram tik-tok

ІСТОРІЇ МАМ

Знайомство з матусею

"Що ви вважаєте її найбільшим досягненням у цій сфері? І лишіть сором’язливість їй – хваліть!"

Доброго дня. Мене звати Ірина. Я майстер спорту з боротиби самбо, боротьби на поясах та дзюдо. Я матуся. На 8 місяці вагітності я захистила дисертаційну роботу в Києві з історії науки та техніки. Здобула науковий ступень кандидат історичних наук. Тренувала своїх учнів-чемпіонів до 40 тижня вагітності та одразу, коли моєму Леоніду було 16 днів повернулася на тренування. Зараз я стала директором спортивного клубу в якому я треную. У нас є Чемпіони України, чемпіони Европи та Світу. Я дуже пишаюся своїми учнями та своєю родиною. Ми одна ціла команда.

"Як ви вважаєте, хто або що надихає її працювати над собою?"

Мене надихає на розвиток та підкорювання нових досягнень мій чоловік- Задворний Руслан Миколайович. Він Заслужений майстер спорту з боротьби самбо. Чемпіон Европи та Світу. Також мене надихають мої маленькі учні. Особливу увагу я приділяю своїм учням з обмеженими можливостями (ДЦП), я бачу як вони кожен день працюють над новими досягненнями і цьому я дуже рада! Ну і основний мій мотиватор-енерджайзер мій синок Леонід.

"Якби її дітей попросили описати її, що б вони про неї розповіли?"

Мої учні-спортсмени (Для мене вони мої діти) завжди кажуть, що я для них приклад. Вони також хочуть стати тренером. Хочуть брати приклад здорового правильного життя без шкідливих звичок.

"Про що вона мріє? Що б хотілося подарувати їй найбільше?"

Я мрію, щоб держава побудувала спортивний заклад для дітей. Особливу увагу в цьому закладі щоб приділяли також діткам з обмеженими можливостями. Нажаль, в нашій країні вони нікому не потрібні. Я дуже хочу, щоб це були розвиваючі зали. Щоб діти не їздили в інші країни на реабілітації.

Якщо її номінують, значить, для тебе вона вже найкраща! Але все ж - чому саме вона має отримати звання «Мама року»?

Тому що я вважаю себе багатодітною мамою-тренером. В мене займається 127 учнів. З них-18 з різними обмеженнями по здоровю. В мене болить душа за кожну дитину. Хтось відібрався на Чемпіонат Европи-треба знайти гроші на поїздку, тому що та родина бідна або немає батька. я шукаю спонсорів, меценатів. У когось захворів хтось- ми всім клубом допомогаємо.

Спортивна матуся-тренер

Мене звати Ляшуга Ірина Юріївна. Мені 31 рік. Я мама та директор спортивного клубу, який знаходиться в Харкові. В 5 років я почала займатися спортивною гімнастикою. Здобула звання КМС та отримала травму в 12 років. З гімнастикою було закінчено. Одного разу мене в класі добре відлупцювали хлопці і я зрозуміла, що треба піти займатися боротьбою, так далі не може бути. В 14 років тато мене привів до свого тренера з боротьби самбо (тато є майстром спорту СРСР з дзюдо) де я почала свій шлях в боротьбі. Біль ніколи мене ніхто не лупцював))) Всі знали Іру-чемпіонку (так мене називали позаочі)). Я дійно єю стала. Я 7 разова чемпіонка України, чемпіонка Європи та призер Світу. Я завжди хотила спростувати те, що спортсмені глупі люди.Я вступила в НТУ "ХПІ" на кафедру метрології та вимірювальної техніки та закінчила з відзнакою. Паралельно вчилася на вчителя фізичного виховання. Закінчивши ВуЗ я захопилася історією метрології та вступила на кафедру історії науки та техніки аспірантом. Я писала свою роботу 5 років. Та на останньому році навчання дізналася найочікувану новину всього мого життя-я вагітна. На 8 місяці я поїхала в Київ та з успіхом захістила її.Припинила тренувати своїх маленьких учнів-чемпіонів тільки на місяць, а потім вже вийшла працювати. Мій синок Леонід лежав у люлечці, а я тренувала малечу. Сьогодні синику 1 рік і 9 місяців, він вже намагається на равних тренуватися)))) Зовсім нещодавно я стала директором спортивного клубу. Я щаслива, що я мама та тренер!

Більше