Соціальні мережі

facebook youtube viber instagram telegram tik-tok

ІСТОРІЇ МАМ

Знайомство з матусею

"Що ви вважаєте її найбільшим досягненням у цій сфері? І лишіть сором’язливість їй – хваліть!"

"Єва" шукає неймовірну матусю? Тоді Вам до нас - у древній і багатий на таланти Коростень! Я знаю таку матусю. Знайомтесь : Мурашко Аліна Вікторівна. Доленосною і яскравою стала зустріч чорнобрового Геннадія з ясноокою білявкою Аліною, й запалила велике сімейне, тепле вогнище. А від великого кохання засяяли на небі нові зірочки - батьки дали життя і виховують в любові п'ятьох діточок: Віктора, Олександра, Карину, Даринку та Іринку. Звичайне життя, звичайні життєві турботи, безліч проблем, які потребують вирішення - так живе Аліна Вікторівна. Маючи добре, любляче серце, відчуваючи підтримку чоловіка, кожного дня прагне подарувати своїй родині любов у всьому: у смачно звареному обіді і зав'язаних бантиках на білявих голівках донечок, у приготуванні уроків з малечою і зануренні в інтереси старших синочків, у розкішних квітах крокусів,троянд, лілей, гладіолусів, що всміхаються пані Аліни з кожного куточка з любов'ю оздобленого подвір'я.

"Як ви вважаєте, хто або що надихає її працювати над собою?"

В цій щоденній круговерті мама Аліна відшукує кожного дня хоча б півгодини на ще одну любов свого життя - вишивання, яке перейняла від матусі, котра навчила доню бачити красу квітки і сонечка, ягідки сунички і житнього колоска... І все це вмілими руками передає жінка голкою-ниткою на канву, вплітаючи в кожен візерунок свій дарований Богом талант. Частіш за все робить це вночі, коли солодко сопуть маленькі носики, за вікном завірюха співає снігам пісень. Тоді на полотно лягають, як живі, і грона калини, і соняшники, даруючи свою красу, і дубове листя і жолуді, віддаючи свою силу козакам, і невмирущі маки- пам'ять роду людського,переплітаючись з ніжними ромашками і синьоокими волошками... Скільки їх нашила мама Аліна! Це її з любов'ю вишитими рушниками благословляють молодят на подружнє життя, це в її вишиваних сорочках милуються юні дівчата і мужні козаки, це на її скатертинах пригощають дорогих гостей, а вишиті картини є неодмінним подарунком для друзів. А ще - вся родина Мурашко обігріта маминими білосніжними вишиваними сорочками-оберегами, в які вбираються на кожне свято.

"Якби її дітей попросили описати її, що б вони про неї розповіли?"

Наша мама найкраща, найдобріша, наймудріша, дбайлива, любляча та дуже ніжна до нас. Бути талановитою людина може у будь-якій сфері, але бути талановитою Супер-Мамою,мати велике і щире серце, що вміщує в себе і Сонце, і Місяць, і всі зірки Всесвіту для нас, своїх дітей, і випромінювати лише Любов - це такий особливий дар, яким нагороджує Бог обраних. Дякуємо долі, що ти у нас є!

"Про що вона мріє? Що б хотілося подарувати їй найбільше?"

Мрія нашої матусі всією родиною здійснити подорож мальовничими куточками нашої України, зазирнути у сиву давнину, помилуватися старовинною архітектурою, розгадати секрети вишиваних орнаментів, напитися джерельної води та розділити на всю сім'ю радість спільного відпочинку.

Якщо її номінують, значить, для тебе вона вже найкраща! Але все ж - чому саме вона має отримати звання «Мама року»?

-Бути мамою - моє велике щастя і ще більша відповідальність! - каже мама Аліна. За її щоденну працю, за її безсонні ночі, за бажання творити щохвилини для своєї родини затишок, красу, готувати смакоту, Небо й Зорі прихилити, щоб було краще дітям жити.

Як мама долю вишивала

Мама дуже хотіла, щоб у сім'ї з'явилася кізонька, яка б напувала дітей корисним і смачним молочком. Родичі з села вирішили подарувати для дітей кізоньку Красуню. Мама придумала як перевезти до міста свою годувальницю: посадила її в коляску мотоцикла і вдягла козі шлем. На КПП поліція зупинила мотоцикл і попросила показати, що везуть у колясці. Коли побачили козу у шлемі - довго сміялися і пропонували свій супровід до місця призначення. А Красуня й досі годує маленьких Мурашеняток.

Більше